AB Tıp Fakültesi “Uluslararası Robotik Rehabilitasyon Sempozyumu”na ev sahipliği yapacak
Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı ve Romatem Sağlık Kümesi işbirliğiyle düzenlenen Uluslararası Robotik Rehabilitasyon Sempozyumu, 6 Mayıs Cumartesi günü 10:00-16:00 saatleri arasında fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanlarını bir araya getiriyor, 20 Mayıs Amfitiyatrosunda.
Günümüzde giderek artan bir şekilde çağdaş tıbbın bir parçası haline gelen robotik teknolojiler, klasik fizik tedavi ve rehabilitasyon sistemleri ile birlikte kullanıldığında çok daha kısa sürede aktif ve hızlı geri dönüşler sağlamaktadır. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı ve Romatem Sağlık Grubu iş birliğinde hibrit olarak düzenlenen “Robotik Rehabilitasyon” başlıklı sempozyum, yurt dışından ve Türkiye’den alanında uzman fizik tedavi ve rehabilitasyon doktorlarını bir araya getirecek.
“Robotlar ve Teletıp devrim yarattı”
Sempozyum Lideri, Ege Tıp Fakültesi FTR Anabilim Dalı Başkanı Prof. anlamlı yaşam rollerine katılım, eğitim ve iş yaşamı, ailesine bakmak gibi sosyal faaliyetler. Dünyada sağlık sorunları olan ve rehabilitasyondan yararlanabilecek 2,4 milyar insan var. Tüm dünyada nüfusun sağlık durumundaki değişikliklere bağlı olarak rehabilitasyon ihtiyacının giderek artacağı varsayılmaktadır. Herkes hayatının bir noktasında rehabilitasyona ihtiyaç duyabilir. Bir kaza geçirebilir, hastalanabilir, ameliyat olabilir ya da sadece yaşlanma nedeniyle fonksiyon kaybı yaşayabiliriz. Aslında rehabilitasyon sadece yaşam kalitesini artırmaz, aynı zamanda hastalıklara bağlı komplikasyonları da önleyerek yaşam süresini uzatır. Felç, omurilik yaralanmaları, serebral palsi gibi nörolojik hastalıklarda, ortopedik kaynaklı yürüme bozukluklarında ve daha birçok problemde klasik fizik tedavi ve rehabilitasyon yöntemleri ile çok başarılı sonuçlar elde etmekteyiz. Ancak günümüzde giderek çağdaş tıbbın bir parçası haline gelen robotik teknolojiler, klasik fizik tedavi ve rehabilitasyon yöntemleriyle birlikte kullanıldığında çok daha hızlı, daha aktif ve pürüzsüz sonuçlar almamızı sağlıyor. Bu sempozyumda robotik teknolojilerdeki gelişmeleri ve kullanım alanlarını birlikte tartışıp paylaşacağız.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı